Pink Floyd Live at Pompeii 1972 - GOBUDA Opening Party - Ingyenes vetítés
Zene
Koncertfilm

Pink Floyd Live at Pompeii 1972
1972

Rendező Adrian Maben
Premier 2022. június 30.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra

1972-ben egyedülálló koncertet adott az akkor még kevésbé ismert Pink Floyd, ami megalapozta későbbi robbanásszerű sikerüket. Pompeii városhatárában, a Vezúv lábánál lévő 2000 éves amfiteátrumban lépett fel a zenekar, amiből – első alkalommal a zenetörténetben – mozifilmet készítettek. Adrian Maben sajátos hangulatú filmjében az amfiteátrumban tartott, közönség nélküli koncert képeit keverte a pompeji romok, a közelben található vulkanikus természeti jelenségek gyönyörűen fotografált felvételeivel, a későbbi kiadások során pedig űrpanorámákkal és stúdiófelvételekkel bővül a képanyag. Érdemes megemlíteni, hogy a koncertfilm egyik operatőre a magyar származású Pogány Gábor volt!

Az eredeti koncertfilmnek többféle hosszúságú változata is készült az évek során, ezúttal az 1965-72 The Early Years című monumentális box set 2016-os kiadásában megjelent 60 perces digitálisan felújított és újrakevert változatot vetítjük.

JEGYINFORMÁCIÓK

A vetítésre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegy online foglalható a mozi honlapján: az oldal alján az időpontra kattintva megnyílik a jegyfoglaló felület, ahol a név és emailcím megadása után kiválasztható kiválasztható a jegy típusa, majd megnyílik a terem ülésrendje és kiválaszthatók a székek.

A foglalásról automatikus válasz emailt küldünk, az abban megtalálható rendelési sorszám és a név alapján lehet majd átvenni a helyre szóló mozijegyet a jegypénztárban, június 30-án 16 órától, legkésőbb 30 perccel a film kezdése előtt (a foglalások ezután automatikusan törlődnek).

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.