Madách Színház mozifilm-sorozat
Dráma

2024

Szereplők Fekete Ernő, Jordán Adél
Rendező Horgas Ádám
Premier 2024. március 11.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott. (16)
Időtartam 1 óra 10 perc

Filmsorozatunk elsődleges célja a magyar irodalom szolgálata, melynek összefoglaló címe: ÍRÓK-SORSOK-SZERELMEK. Utóbbi sorozat a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit 50-80 perces film-szín-játék®-ok formájában dolgozza fel. Utóbbiak nem színházi előadások, nem is korábbi színpadi előadások filmváltozatai, hanem kifejezetten élő vetítésre, illetve online közvetítésre született, vadonatúj filmprodukciók.
A Madách SzínpadON a Madách Színház 2020 tavaszán indult és immár hatalmas közönségbázissal rendelkező programsorozata, mely a színház professzionális tévéstúdiójából saját készítésű, a színház, a film és a TV műfaji határain létrejött új tartalmakat, film-szín-játék®-okat kínál. Kulturális partnerprogramok, fesztiválszereplések, rangos nemzetközi filmszakmai díj, valamint szerte a világon immár közel 60 ezer megtekintés jellemzi az elmúlt négy évet. 2022 januárjában a Madách SzínpadON már egy önálló művészi arcéllel rendelkező, tematikus filmsorozatot hirdetett meg „Írók-Sorsok-Szerelmek” címmel.
A sorozatban a magyar irodalom és kultúra alakjainak (Ady Endre, Karinthy Frigyes, Szép Ernő, Móricz Zsigmond) történetei új, 21. századi értelmezésben, illetve a hazai előadó-művészeti élet legkiválóbb alkotóinak tolmácsolásában jelennek meg.


VETÍTÉSI PROGRAM

Február 18. 15.00 – ELFOGYNI AZ ÖLELÉSBEN – ADY ENDRE SZERELMEI
Február 25. 15.00 – Szép Ernő - EMBERSZAG
Március 3. 15.00 – A KÉT EGYETLEN – KARINTHY FRIGYES NAGY SZERELMEI
Március 10. 15.00 – TERCETT – MÓRICZ ZSIGMOND SZERELMEI

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.